dijous, 20 d’abril del 2017

Premi Relatos del Agua

La Fundación Acuorum Iberoamericana de Canaria va lliurar els premis del I Concurso Literario Internacional 'Relatos de Agua' el dimecres 19 d'abril en un esdeveniment que va tenir lloc al Saló Daurat del Gabinet Literari, a la capital de Gran Canària, i en què va estar present el president de la Fundació, Àngel Simon; Andrés Sánchez Robayna, patró i president de la comissió qualificadora; Pedro Feijoo, escriptor i jurat en llengua gallega i portuguesa, així com els cinc escriptors que es van alçar amb el reconeixement al millor relat. 
Els relats guanyadors van ser els següents: 

Castellà: El maestro ha muerto. Francisco León
Català: Dos dits de vida. Daniel Borrull 
Gallego: Babuxa, a pinga. 
Sara Castro López
Euskera: Itsasaldia (La Marea). Judit Ruiz de Munain 
Portuguès: Águas livres. Teresa Moure 

La convocatòria fixava un premi de 3.000 euros per als relats guanyadors en cada un dels cinc idiomes a concurs, així com l'edició dels seus textos en una publicació conjunta, que va ser lliurada durant l'esdeveniment i que també conté els relats finalistes en cadascuna de les llengües. La publicació, realitzada en format Acuamag (revista de la Fundació), estarà accessible de forma online a la web www.acuorum.com. 

La qualitat dels relats seleccionats ve avalada per la comissió qualificadora encarregada de triar els textos guanyadors i que va estar formada per escriptors de reconegut prestigi com són Andrés Sánchez Robayna i Fernando G. Delgado, presidents del jurat i responsables de valorar els relats en llengua castellana , així com Carme Riera (català), Pedro Feijoo (gallec i portuguès) i Bernardo Atxaga (basc). 

En total, la Fundació Acuorum va rebre 302 treballs (196 castellà, 56 català, 8 basc, 36 gallec i 6 portuguès). Coincidint amb les zones d'especial interès per a l'organització, els textos procedien fonamentalment d'Espanya -molts d'ells de les Canàries-, encara que nombrosos relats també van arribar des de països com Brasil, Argentina, Cuba, Uruguai, Equador o El Salvador, acostant d'aquesta manera nostre país a Iberoamèrica, amb l'arxipèlag canari com a nexe d'unió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada