divendres, 8 de març del 2013

Gemma Freixas guanya el XV Roc Boronat 2013

Gemma Freixas (Barcelona, 1962) ha guanyat el XV Premi Roc Boronat de literatura catalana organitzat per l'ONCE a Catalunya. El premi, dotat amb 6.000 euros, reconeix l'obra presentada amb el títol 'Casino Santa Isabel', ambientada a l'antiga colònia espanyola de Guinea durant el seu procés d'independència i que serà publicat pròximament per edicions Proa.

Aquest any s'ha batut el rècord d'obres presentades, amb un total de 68. Pel que fa al concurs d'obres circumscrit a persones cegues amb discapacitat visual greu s'ha multiplicat per tres el nombre de participants respecte a l'anterior edició, segons ha informat l'ONCE. Pasqual Bernat López ha guanyat l'apartat de prosa dotat amb 900 euros amb l'obra 'El vestit verd', mentre que Matilde Elena Peralta Valero ha aconseguit el guardó de poesia, dotat amb 600 euros, amb l'obra 'Nua'.

Durant l'acte d'aquests premis, que tindrà lloc el pròxim 14 de març a l'auditori de l'ONCE a Catalunya, es rendirà homenatge a l'escriptor Matthew Tree, a qui es lliurarà un exemplar en Braille de l'obra 'Negre de merda:el racisme explicat als blancs' i un altre en suport sonor de la seva obra 'Memòries'.

El jurat de l'edició d'aquest any dels premis ha estat presidit pel delegat territorial de l'ONCE a Catalunya, Xavier Grau, i integrat per Ester Franquesa, directora General de Política Lingüística de la Generalitat. També hi han format part Vicenç Villatoro, escriptor i director de l'Institut Ramon Llull; Josep Lluch, editor de Proa; Bel Olid, guanyadora de l'anterior edició, Marc Oriol, professor i Leandro Lamor, Delegat de l'Agència EFE a Catalunya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada