divendres, 15 de juliol del 2011

Defensa pròpia de Borja Bagunyà (2007)

Defensa pròpia és un dels debuts literaris més prometedors dels últims anys. Borja Bagunyà va guanyar el premi Mercè Rodoreda 2006 amb aquesta obra de maduresa sorprenent que enlluerna per la seva força i imaginació. Defensa pròpia ens introdueix en la vida interior d’uns personatges moralment ambigus que malden per explicar-se a si mateixos. L’autor exhibeix la seva versatilitat donant veu a una adolescent o a una jubilada amb un gran domini de l’oralitat. Els contes de Defensa pròpia posen al descobert les fal·làcies i les trampes amb què emmascarem els nostres discursos públics i privats.

Borja Bagunyà Costes va nèixer el 20 d’abril de 1982 a Barcelona i va guanyar el seu primer certamen literari de narrativa breu als nou anys.
Des de llavors, ha rebut una vintena de premis –entre d’altres, el Domènec Guansé de Ciutat de Tarragona en tres edicions consecutives, la del 1999, el 2000 i el 2001, el Valldoreix 2000 i el Mercè Rodoreda 2006 amb aquest llibre–, ha estudiat Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra i Teoria de la Literatura a la Universitat de Barcelona.

Comprar-lo | Altres llibres

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada