dissabte, 27 de novembre del 2010

XIV Premi Tinet de Narrativa Curta per internet (Tarragona)

Laia Alsina, una jove de 22 anys d'Argentona, ha guanyat el 14è Premi de Narrativa Curta per internet Tinet. La guanyadora ha escrit el conte 'Matí', que es presenta com "una penyora d'amor visceral, de desig explosiu, que parla d'un 'tu' desbocat, xuclador, irracional, hipnòtic, real i fictici, alliberador i opressor, dolç i amarg, tendre i esquerp. Un 'tu que es dibuixa entre esbarzers i lilàs. Que em fa néixer i morir cada matí". Alsina ha rebut el premi després de la xerrada feta pel periodista i escriptor Jordi Cervera, en el marc de la Tinetàgora, sobre com utilitzar les xarxes socials per escriure una novel·la.

La guanyadora, que estudia segon curs d'Art Dramàtic a l'Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona, rebrà un guardó de mil euros i la Musa de Tarragona. El premi Tinet de narrativa està inclòs en el cartell de Premis Literaris Ciutat de Tarragona, convocats per l'Ajuntament de Tarragona, Òmnium Cultural i el Centre de Normalització Lingüística. Cossetània Edicions editarà l'obra guardonada en un llibre que també inclourà altres obres presentades al premi i seleccionades pel jurat.

Per la seva banda, Jordi Cervera, autor de la primera novel·la escrita íntegrament a través de twitter a Europa, va explicar les dificultats i els avantages d'utilitzar les xarxes socials per arribar al gran públic. L'escriptor va destacar que, malgrat semblar una limitació, l'escriptura a través de xarxes socials permet descobrir nous llenguatges i noves maneres de fer literatura descrivint instants i amb un públic que interactua i creix exponencialment.

Obres guanyadores i finalistes en passades edicions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada